Ga naar inhoud
Homepage Beroepsprofiel: Media, Vormgeving en ICT

Media, Vormgeving en ICT

De creatieve industrie is op zoek naar ontwerpers en makers die ervoor zorgen dat verschillende communicatiemiddelen worden vormgegeven en ook echt geproduceerd worden. Of het nu online of offline is, je hebt digitale vaardigheden nodig om dit te kunnen maken. 

Wat ga je leren?

Vind je het dus leuk hoe je een filmpje met geluid voor Youtube maakt, een website kunt vormgeven en ook de beelden ervoor kunt maken? Dat je leert hoe je deze communicatiemiddelen kunt voorzien van een logo? Waarom datzelfde logo ook op een door jou gemaakte verpakking staat? Of dat je het als signing op een winkelruit kunt aanbrengen? Je maakt kennis met verschillende devices die je laat doen wat jij wilt in het door jou zelfgemaakte beveiligde netwerk. Dat je leert hoe je deze ontwerpen ook kunt maken voor anderen. Bijvoorbeeld door ze te presenteren aan een opdrachtgever of vragen hierover te beantwoorden van klanten.

Ontdek Media, Vormgeving en ICT: Van Basis tot Praktijk

Je start in het eerste jaar met kennismaken van alle onderdelen van het profiel MVI. Als je aan het eind van leerjaar 1 kiest voor dit profiel dan start je in leerjaar 2 in dit profiel met de basis van dit vakgebied. In leerjaar 3 en 4 ga je de diepte in en leer je alles van media, vormgeving en ICT en doe je aan het eind van leerjaar 4 het praktisch examen. Het voordeel is dat de technische basis is gelegd voor de mbo vervolgopleiding en je eventueel kunt doorstromen naar het hbo. 

Wat kun je later worden?

  • Media-vormgever  
  • Medewerker Sign  
  • Medewerker Print-Media  
  • Creative software developer 
  • AV-specialist  
  • Podium- en evenementen technicus 
  • Expert IT systems & devices