Ga naar inhoud
Homepage Beroepsprofiel: Horeca, Bakkerij en Recreatie

 Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR)

In leerjaar 1 verken je dit profiel tijdens de Praktische Profiel Oriëntatie lessen (PPO). Als je ervoor kiest aan het eind van leerjaar 1, start je in leerjaar 2 met de basis van dit profiel, inclusief theorie- en praktijklessen in gastheerschap, keuken, recreatie & bakkerij. In leerjaar 3 en 4 verdiep je je verder in horeca (hotel, restaurant & café), brood en banketbakken, en recreatie. Je oefent in de bovenbouw met koken en serveren voor externe gasten (simulatie).

Wat ga je leren?

In de modules van dit beroepsprofiel leer je alles wat te maken heeft met het bereiden van dranken, brood-banketproducten en gerechten. Je leert allerlei vaktechnieken en vaardigheden die te maken hebben met dit beroepsprofiel. Uiteindelijk kun je een brood- & banketproduct maken en bereid en serveer je een viergangenmenu. 

Verder leer je wat je moet kunnen om een eigen bedrijf in de horeca of recreatie te runnen. Voor de module recreatie krijg je diverse onderdelen zoals het organiseren van activiteiten, draaiboeken, offertes, kostprijsberekeningen maken en het geven van instructies. Je werkt hierbij veel aan je ICT-vaardigheden.

Wat kun je later worden?

  • Gastvrouw of gastheer in de horeca
  • Kok
  • Banketbakker
  • Receptie-medewerker in een pretpark
  • Activiteitenmedewerker op de camping