Ga naar inhoud
Homepage Beroepsprofiel: Groen

Groen

In het eerste leerjaar maak je kennis met dit profiel. Als je aan het eind van leerjaar 1 kiest voor dit profiel dan start je in leerjaar 2 in dit profiel met de basis van dit vakgebied. In leerjaar 3 en 4 ga je de diepte in en leer je alles van Groen en doe je aan het eind van leerjaar 4 het praktisch examen.  

Wat ga je leren?

In dit beroepsprofiel is er veel aandacht voor duurzaamheid, klimaat en de juiste omgang met alles wat groen is. Je weet wat in onze omgeving nodig is in de aanleg van tuinen en openbare ruimte. Zo leer je over wat beplanting betekent voor het voortbestaan van allerlei insecten, zoals bijen. Ook leer je bijvoorbeeld de afwatering zo in te zetten dat het bijdraagt aan een betere leefomgeving voor ons allemaal. 

Je maakt kennis met verschillende dieren en hoe zij verzorgd moeten worden. En je gaat aan de slag met diverse bloemen en planten en leert hierbij de mooiste creaties te maken.  Ook ga je koken met alle producten die op land en in de kas groeien.  

Wat kun je later worden? 

  • Beroepen met dieren: Zoals medewerker bij een veehouderij of manege, dierenartsassistente, medewerker in een dierenwinkel, asiel/pension of dierentuin 
  • Beroepen met tuinen: Zoals hovenier, tuinontwerper, medewerker bij een kwekerij en landschapsinrichten.  
  • Technische beroepen: Zoals medewerker bij een mechanisatiebedrijf en loonwerker.  
  • Creatieve beroepen: Zoals medewerker in een bloemenzaak en/of tuincentrum, styliste in de groene sector. 
  • Beroepen met voeding: Zoals medewerker in de voedingsmiddelenindustrie, supermarkt, zuivelboerderij, kaasmakerij of kok.