Gaan voor een mooi beroepsprofiel

Aan het eind van het eerste leerjaar, maak jij een keuze voor een beroepsprofiel. Waarbij je, naast vier theorievakken, start met de oriëntatie op een beroep binnen dat beroepsprofiel.

Focus Beroepsacademie biedt naast het gepersonaliseerd leren in de onderbouw, ook een actieve bovenbouw. Met een brede keuze aan beroepsprofielen.


Kijk hier voor uitgebreide uitleg over alle beroepsprofielen.

  • Ondernemen en organiseren, als je droomt over een eigen bedrijf, of het leuk vindt om van alles te organiseren.
  • Veiligheid en sport, als je het liefste met sport bezig bent, of van andermans veiligheid je beroep zou willen maken.
  • Zorg & Welzijn, als jij een passie hebt voor het welzijn en de gezondheid van anderen en daarin een verschil wilt maken.
  • Design, als je graag je creativiteit de vrije loop wilt laten en (soms met de hulp van computertechnologie) de prachtigste dingen wilt ontwerpen.
  • ICT, als de digitale wereld jouw ding is en je computer hardware, software of ICT-beheer graag je professionele thuis zou willen noemen.

Uiteraard maak jij in de eerste twee leerjaren al kennis met deze profielen, door lessen te volgen binnen de profielen. Maar ook door bedrijven te bezoeken en gastlessen te volgen. Want niet voor niets hanteren wij de slogan: Bedrijf in de school en de school in bedrijf!