Zorg & Welzijn

Als jij een passie hebt voor het welzijn en de gezondheid van anderen en daarin een verschil wilt maken. En als je het leuk vindt om met mensen om te gaan en iets met en voor hen te organiseren.

Zorg en Welzijn

In dit profielvak leer je alles wat te maken heeft met goed voor mensen zorgen. Je leert over gezonde voeding en over gezonde leefstijl. Je ontdekt hoe je goed voor zieken, ouderen of kinderen zorgt. Samen met je klasgenoten organiseer je leuke en gezonde activiteiten voor anderen en je leert hoe je de omgeving waarin mensen leven goed verzorgt.

Wil je later een beroep gaan uitoefenen in de wereld waarin je wilt klaarstaan voor een ander? En ga je graag met mensen om? Dan is het profiel Zorg en Welzijn iets voor jou. In de keuzevakken kan jij je verder specialiseren. Lees hieronder wat je kunt kiezen.

Specialiseren met keuzevakken

Bij jouw profiel kies je vier keuzevakken. Met je keuzevakken kan jij je specialiseren in een bepaalde richting. We noemen dat een leerroute bij een profiel. We bieden bij Focus Beroepsacademie per profiel minimaal twee leerroutes aan. Lees hieronder meer over het profiel Zorg en Welzijn.

Leerroutes bij Zorg & Welzijn

Bij dit profiel kan jij je specialiseren in drie richtingen. Jij kunt kiezen uit:

  • Zorg en welzijn, als je meer wilt leren over de verzorging van zieken, ouderen of kinderen en graag activiteiten voor en met mensen organiseert.
  • Uiterlijke verzorging, als je meer wilt leren over schoonheidsverzorging of later misschien kapper of kapster wilt worden.
  • Facilitaire dienstverlening, als je meer wilt leren over wat er allemaal bij komt kijken om er voor te zorgen dat mensen in een school of in een kantoor hun werk kunnen doen. Je leert over techniek, maar ook over catering en veiligheid.