Wij kijken naar jou uit!

We kijken er naar uit om jou te helpen jezelf te ontwikkelen, daar zijn we goed in bij Focus Beroepsacademie. We doen dat door jouw talenten te benadrukken en door jou extra te begeleiden bij jouw minder sterke kanten. Voor en met iedere leerling bepalen we welke manier het beste bij hem of haar past. Dat betekent dat wij goed kijken naar wat jij nodig hebt en hoe we jou bij het behalen van jouw leerdoelen kunnen inspireren en uitdagen. Jij kan daardoor op jouw eigen niveau aan de slag.


Kiezen voor een school is iets persoonlijks. Dat geldt voor je ouder(s) en natuurlijk ook voor jou. Dus, als je bij ons op school bent ingeschreven, voeren we eerst een focus-op-jou-gesprek met jou en je ouder(s). Om samen te kijken naar jouw mogelijkheden en ambities binnen onze onderwijsaanpak. Om te bespreken waar jij erg goed in bent en waar jij misschien wat extra ondersteuning nodig hebt om jouw leerdoel te behalen. En natuurlijk vertellen we jullie ook nog graag meer over onze school.


Bij jouw inschrijving kijken we ook goed naar het schooladvies van de basisschool. Onder meer om te bepalen in welke groep – wij noemen dat stamgroepen – jij het best tot je recht zal komen. Dat betekent niet dat je altijd in dezelfde groep werkt. Jouw stamgroep, daar hoor jij bij, maar voor verschillende vakken kan je samenwerken met leerlingen uit andere stamgroepen. Dat hangt af van jouw leerdoelen en jouw niveau voor dat vak.