Wij gaan met jou de uitdaging aan

Jij hebt, zoals elke leerling, persoonlijke dromen en talenten die je wilt laten uitkomen. Je wilt bovendien gezien en gehoord worden. Ook wil je je veilig en thuis kunnen voelen binnen de school. Op Focus weten we dit en verbinden we die behoeften aan de leerdoelen op school. Want jij hebt niet alleen kennis nodig m.b.t. allerlei vakken, maar ook ruimte voor ontwikkeling. Dat doen wij bijvoorbeeld door extra aandacht te geven aan de dingen waarin jij goed bent, namelijk je talenten.

Wij vinden bovendien dat jij "de baas" moet zijn over je eigen leerprogramma. Wij weten uit ervaring, dat kinderen van jouw leeftijd het best moeilijk vinden om te bepalen, wat je leert en wanneer je dat leert. Dat gaan wij jou leren. Door je niet alleen kennis bij te brengen, maar je ook te laten werken aan vaardigheden zoals ‘initiatief nemen’, ‘zelfstandigheid’, ‘samenwerken’, ‘verantwoordelijkheid nemen’ en ‘plannen’. Allemaal zaken die van groot belang zijn voor jouw succes op school en jouw successen in de toekomst.


Hierop ligt de nadruk in de eerste jaren binnen Focus. Jij krijgt van ons de ruimte en het vertrouwen, om zelf aan je eigen ontwikkeling te werken. Jouw coach begeleid je wekelijks in een persoonlijk gesprek om daarvan een succes te maken.

Focus is dus geen vrijheid blijheid, maar een school met een heel duidelijke structuur waarbij ‘onzichtbaar zijn’ of ‘ertussendoor glippen’ vrijwel onmogelijk is. Want jij wordt permanent gezien en gehoord.