Horeca, Bakkerij en Recreatie

Dit profiel past bij jou als je graag met mensen werkt en een passie hebt voor koken of bakken.

Horeca, Bakkerij en Recreatie

Leerlingen die kiezen voor dit profiel kijken vaak en graag naar kookprogramma’s. Ze koken soms iets extra lekkers voor de familie thuis en/of zijn dol op het bakken van koekjes of taart. In de modulen van dit profielvak leer je alles wat te maken heeft met het bereiden van voedsel of gerechten, het ontvangen en bedienen van mensen in een restaurant of café, maar ook wat er bij komt kijken om een eigen bedrijf in de horeca (hotel/restaurant/café) te hebben. Je leert over gezonde voeding en hygiënisch werken in een keuken of een bakkerij.

De keuzevakken bij horeca, bakkerij en recreatie

Naast de vier verplichte modulen van het profielvak, doe je ook vier keuzevakken. Bij het profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie hebben we twee verplichte keuzevakken. Voor de andere twee keuzevakken mag jij zelf een keuze maken uit een paar mogelijkheden. De verplichte keuzevakken zijn:

Gastheerspecialisatie
Dit keuzevak is een verdieping van de module gastheerschap. Je leert nog meer over gastheer of gastvrouw zijn in een restaurant.

Keukenspecialisatie
Dit keuzevak is een verdieping van de module Keuken. De recepten zijn ingewikkelder en je leert een menu bestaande uit vier gangen klaar te maken

Vrije keuzevakken
Voor de twee vrije keuzevakken bij dit profiel kun je kiezen uit:
De bijzondere keuken, Evenementen, Traiteur of Facilitaire Dienstverlening,
Beheer en Onderhoud