Dienstverlening & Producten

Voor als jij nog wat meer tijd wilt hebben om te ontdekken waar jij goed in bent. Als je graag nieuwe dingen onderneemt, het leuk vindt om iets te organiseren, maar het ook leuk vindt om iets te maken of als je meer wilt leren over ICT en Design.

Dienstverlening en Producten

In het profielvak D&P leer jij samen met anderen er een activiteit te organiseren. Je doet dat in opdracht van een echte opdrachtgever en je ontdekt wat er allemaal bij komt kijken om een activiteit veilig te organiseren, hoe je de promotie van je activiteit doet en hoe je ervoor zorgt dat je binnen je budget blijft. In een van de modulen krijg je ook techniek en leert je een product te maken. En als je kiest voor dit profielvak ontdek je ook wat erbij komt kijken on een website of filmpje te maken.

Met dit profielvak ontdek jij door praktische opdrachten uit te voeren waar jij goed in bent en wat goed bij jou past. In de keuzevakken kan jij je verder specialiseren.

Specialiseren met keuzevakken

Bij jouw profiel kies je vier keuzevakken. Met je keuzevakken kan jij je specialiseren in een bepaalde richting. We noemen dat een leerroute bij een profiel. We bieden bij Focus Beroepsacademie per profiel minimaal twee leerroutes aan. Hieronder lees je welke leerroutes er bij het profiel Dienstverlening en Producten zijn.

Leerroutes bij Dienstverlening en Producten

Bij dit profiel kan jij je specialiseren in vier richtingen. Jij kunt kiezen uit:

  • Ondernemen en organiseren, als je droomt over een eigen bedrijf, of het leuk vindt om van alles te organiseren.
  • Veiligheid en sport, als je graag sportief bezig bent en met andere (sportieve) activiteiten organiseert, of van andermans veiligheid je beroep zou willen maken.
  • ICT, als de digitale wereld jouw ding is, en je computer hardware, software of ICT-beheer graag je professionele thuis zou willen noemen.
  • Design, als je graag je creativiteit de vrije loop wilt laten en (soms met de hulp van computertechnologie) de prachtigste dingen wilt ontwerpen.