Kiezen voor een school is persoonlijk

Dat geldt voor uw kind en voor u. Dus, als uw kind bij ons op school is ingeschreven, voeren we eerst een focus-op-jou-gesprek met uw kind en u. We doen dat rond de meivakantie. Samen met u en uw kind kijken we naar zijn of haar mogelijkheden en ambities. We bespreken waar uw kind goed in is en waar misschien wat extra ondersteuning nodig is om de geplande leerdoelen te behalen. Natuurlijk vertellen wij u ook nog graag meer over onze school.

Het inschrijven op onze school is eigenlijk heel simpel. U ontvangt van de leerkracht van groep 8, een formulier met het schooladvies en een unieke code. Als u dat formulier naar ons  toestuurt (liefst per e-mail naar inschrijven@focusberoepsacademie.nl ), dan vragen wij alle gegevens digitaal op en plaatsen wij uw kind op onze school. Als we iets meer informatie nodig hebben om uw kind te kunnen plaatsen, nemen we contact op met u of met de basisschool. Wij volgen vrijwel altijd het advies van de basisschool, zoals vermeld in de Rotterdamse Plaatsingswijzer en de RiBa-plaatsingswijzer.

Als wij overgaan tot plaatsen, sturen we een brief om dit te bevestigen en sturen wij u ook een inschrijfformulier toe. (Dit formulier is dus niet via deze website te krijgen). Als het ingevulde formulier vervolgens bij ons binnen is, is de inschrijving bij Focus formeel een feit. 


Besluiten wel of niet naar Focus te komen, is wat ons betreft dus altijd een persoonlijke zaak. Al hebben wij natuurlijk ook een formeel toelatingsbeleid. Dat is hier te vinden: Download toelatingsbeleid Focus Beroepsacademie. En heeft u er vragen over aarzel dan niet om ons even te bellen of een mailtje te sturen naar:

inschrijven@focusberoepsacademie.nl (Focus Calvijn en Focus Dalton)